Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] Connector fails to install on Win 2000

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Connector fails to install on Win 2000

    Hi,

    I noticed that a couple of people ran into similar problems, but none of the proposed solutions seems to work for me. In my case installation of Outlook connector v. 5.0.2817.11 fails on a Windows 2000/SP4 box running Outlook 2003 with SP3. 'msiexec /l' gives the following final error message: 'Aborting profile creation as profile creation event never got set'.

    Any pointers greatly appreciated.

    Mike
    Last edited by rmike; 02-11-2009 at 06:54 AM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default

    Anyone? To spice things up a little bit, here's a more verbose excerpt from the install log. TIA---Mike

    <--- SNIP

    Action 9:55:45: InstallFinalize.
    Action start 9:55:45: InstallFinalize.
    Action 9:55:45: ProcessComponents. Updating component registration
    1: {FFC3CA30-3BCA-46CF-8C12-3726363258E5} 2: {7FD002D0-524F-B594-0A72-E26EA8586785} 3: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\LSMSXP32.dll
    Action 9:55:45: InstallFiles. Copying new files
    InstallFiles: File: LSMSXP32.dll, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 466944
    InstallFiles: File: LSLIB32.dll, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 2506752
    InstallFiles: File: LSMSABP32.dll, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 249856
    InstallFiles: File: LSMSCFG32.dll, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 532480
    InstallFiles: File: LSMSSP32.dll, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 2478080
    InstallFiles: File: LSMSUTIL32.dll, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 1212416
    InstallFiles: File: LSMIME32.dll, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 643072
    InstallFiles: File: SharingAddin.dll, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 1896448
    InstallFiles: File: ZCOLogCtl.exe, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 1585152
    InstallFiles: File: DBGHELP.DLL, Directory: C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\, Size: 1039192
    Action 9:55:46: UpdateSystemPathCA.
    CA LOG: Entering UpdateSystemPath.
    CA LOG: Entering GetMAPISvcPath.
    CA LOG: mapistub.dll path - C:\WINNT\system32\mapistub.dll.
    CA LOG: Got path for mapisvc using MSIComponentID
    CA LOG: mapisvc.inf full path - C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\MSMAPI32.DLL.
    CA LOG: mapisvc.inf path - C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033.
    CA LOG: Leaving GetMAPISvcPath.
    CA LOG: Original Path Length = 63
    CA LOG: mapi service path length = 48
    CA LOG: new buffer length = 114
    CA LOG: Failed to read the Path variable, error = 13
    CA LOG: Leaving UpdateSystemPath.
    Action ended 9:55:47: InstallFinalize. Return value 3.
    Action 9:55:47: Rollback. Rolling back action:
    Rollback: UpdateSystemPathCA
    Rollback: Copying new files
    Rollback: Updating component registration
    Action ended 9:55:47: INSTALL. Return value 3.
    Action ended 9:55:47: ExecuteAction. Return value 3.
    CA LOG: Aborting profile creation as profile creation event never got set
    Action ended 9:56:41: CreateDefaultProfileCA. Return value 1603.
    Action 9:56:41: FatalErrorForm.
    Action start 9:56:41: FatalErrorForm.
    Action 9:56:41: FatalErrorForm. Dialog created
    Action ended 9:57:40: FatalErrorForm. Return value 1.
    Action ended 9:57:40: INSTALL. Return value 3.
    === Logging stopped: 2/10/2009 9:57:40 ===
    MSI (c) (F0:28) [09:57:40:921]: Product: ZCS Connector for Outlook -- Installation failed.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default

    Since I've been talking to myself all thread long, I might as well finish this off by providing the solution: looks as if the MAPI directory path never got set (see above install log excerpt). Manually adding 'C:\Program Files\Common Files\System\MSMAPI\1033' to the PATH environment variable did the trick.

    Hope this will help someone else.

    Mike

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 09-27-2007, 12:49 PM
  2. Replies: 16
    Last Post: 11-29-2006, 10:36 AM
  3. OS X Server 10.4.3 install issues
    By jono in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 11-22-2005, 09:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •