Results 1 to 7 of 7

Thread: Mail synchronisation problems

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default Mail synchronisation problems

    We are using the outlook connector for our staff. Lately we have more and more users that have problems with their connector. When the connector is synchronizing there are mails that are not coming in outlook. Sometimes they come later, some times the don't synchronize at all. I can see them in the webmail so the e-mails are there.

    Any suggestions ?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by kristof View Post
    We are using the outlook connector for our staff. Lately we have more and more users that have problems with their connector. When the connector is synchronizing there are mails that are not coming in outlook. Sometimes they come later, some times the don't synchronize at all. I can see them in the webmail so the e-mails are there.

    Any suggestions ?
    Please update your forum profile with the output of the following command (do not pots the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    You should also post details of the exact version of the ZCO that's being used. Are the problem accounts all using the same version of ZCO?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default

    I have updated my profile.

    We are using the network edition of ZCS version 5.0.18, what details do you need from the server ?

    All the users that have the problem are on the same server.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    11

    Default

    If you reproduce the issue of some emails not synchronizing, you should enable ZCO logging (via ZCOLogCtl), and post the logs to this forum. Are you getting Local Failures on these messages? If so, post those as well. Is it just email messages that don't sync, or is it appointments, tasks, etc. We'll need a lot more information.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default

    The problem is just with the e-mails that don't sync. I will enable the logging on the computer of the employees that have the problem. When i have more information i will post it here.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    St Pete FL USA
    Posts
    392
    Rep Power
    7

    Default

    I've just had this crop up for me as well; only one user, just after I set itunes up to sync his contacts to his new Jesus phone.

    I wasn't aware of ZCOLogCtl; is that a Windows side program?
    Jay R. Ashworth - ZCS 6.0.9CE/CentOS5 - St Pete FL US - Music - Blog - Photography - IANAL - IAAMA
    Try to Ask Questions The Smart Way -- you'll get better answers.

    Put your product and version in your profile/signature - All opinions strictly my own, even though I have an employer these days.
    If you [SOLVE] something, please tell everyone how for the archives
    And, please... read what people write, and answer the questions they asked, not the ones they didn't.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    11

    Default

    ZCOLogCtl is a standalone .exe in the same directory as the ZCO dlls. You use it to enable logging. If you do, just enable logging and http logging, nothing else.

Similar Threads

  1. Large volume of spam messages; see the log
    By snake_eyes in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-31-2008, 05:54 AM
  2. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 11:44 AM
  3. My Zimbra server down ... please help :)
    By frankb in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 10:29 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM
  5. Seeming variety of problems on suse-9.1
    By Crexis in forum Installation
    Replies: 52
    Last Post: 03-03-2006, 11:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •