Page 52 of 61 FirstFirst ... 2425051525354 ... LastLast
Results 511 to 520 of 601

Thread: Outlook sync client

  1. #511
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    554
    Rep Power
    7

    Default

    no, no problems.
    and I have Z 6.0.2 and F 8.0.1 running on the same machine
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  2. #512
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Poland
    Posts
    16
    Rep Power
    6

    Default

    oo, that's strange. I have Z 6.0.0, F 8.0.1 and connector v6. and I have issues.
    Anybody have ideas?
    Thanks
    Raf

  3. #513
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Poland
    Posts
    16
    Rep Power
    6

    Default

    Ok, and quick question. I must have the same java version on zimbra server, funambol server, and computer when I administrating server?
    Thanks
    Raf

  4. #514
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    20
    Rep Power
    6

    Default

    so.. i think...

    the first situation:

    zimbra and funambol on same server
    - both need same java jre
    - funambol admin (remote) need same jre as funambol server

    for zimbra java jre is in: /opt/zimbra/java/jre/
    for funambol java jre is in: /opt/Funambol/tools/jre-1.5.0/jre/

    in file /etc/init.d/funambol and /opt/Funambol/bin/funambol set second line:
    export JAVA_HOME=/opt/zimbra/java/jre/

    zimbra's latest opensource release uses following java version:
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_16-b01)
    Java HotSpot(TM) Client VM (build 14.2-b01, mixed mode, sharing)

    so the funambol admin needs also this version.. on my kubuntu 9.04 this is the lateste java, so no problem...


    second situation:

    zimbra and funambol on different server...
    - same: both need same java jre, also funambol admin
    - zimbra server has latest java jre:
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_16-b01)
    Java HotSpot(TM) Client VM (build 14.2-b01, mixed mode, sharing)
    - funambol default uses jre-1.5.0

    on funambol server, in file /etc/init.d/funambol and /opt/Funambol/bin/funambol set second line:
    export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-6-sun/jre

    same for my funambol admin, kubuntu 9.04 uses same java jre as zimbra server and funambol server..

    overview of my current installation:

    --------------------------------
    ZIMBRA SERVER:
    --------------------------------

    zimbra version: zcs-6.0.1_GA_1816.UBUNTU8.20090911174852

    lsb_release -a
    No LSB modules are available.
    Distributor ID: Ubuntu
    Description: Ubuntu 8.04.3 LTS
    Release: 8.04
    Codename: hardy

    java version:
    /opt/zimbra/java/bin/java -version
    java version "1.6.0_16"
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_16-b01)
    Java HotSpot(TM) Client VM (build 14.2-b01, mixed mode, sharing)

    --------------------------------
    FUNAMBOL SERVER:
    --------------------------------

    funambol version: funambol-8.0.0
    funambol zimbra connector: ZimbraConnector_0.6.00.s4j

    lsb_release -a
    No LSB modules are available.
    Distributor ID: Ubuntu
    Description: Ubuntu 9.04
    Release: 9.04
    Codename: jaunty

    java version:
    /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/java -version
    java version "1.6.0_16"
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_16-b01)
    Java HotSpot(TM) Client VM (build 14.2-b01, mixed mode, sharing)


    --------------------------------
    FUNAMBOL ADMIN:
    --------------------------------

    funambol admin version: 8.0.0

    lsb_release -a
    No LSB modules are available.
    Distributor ID: Ubuntu
    Description: Ubuntu 9.04
    Release: 9.04
    Codename: jaunty

    java version:
    /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/java -version
    java version "1.6.0_16"
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_16-b01)
    Java HotSpot(TM) Server VM (build 14.2-b01, mixed mode)


    so, i hope this can explain some questions...

    if i'm wrong in some points.. just correct.. we are just humans

    have a nice day
    thomi

  5. #515
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Smile

    after upgrade zimbra to 6.0.2 and funambol to 8.0.1, the version conflict is back:
    now all 3 products should run the same java version:
    - zimbra
    - funambol ds-server
    - funamboladmin

    for the ds-server, see my first post:
    add JAVA_HOME=/opt/zimbra/java in /opt/Funambol/bin/funambol script
    (if on a different server, copy the zimbra java-tree)
    (first stop the server)

    funamboladmin is using the jre1.5 java from the tools dir, so better rename this:
    mv /opt/Funambol/tools/jre-1.5.0 /opt/Funambol/tools/jre-1.5.0_get_away
    and start it with a parameter:
    /opt/Funambol/admin/bin/funamboladmin --jdkhome /opt/zimbra/java
    (copy the java-tree if running form another machine or client)

    the machine running the client should have the libXtst package.
    in my place, the server doesn't have the x libs so I get an error:
    on redhat or centos:
    yum install libXtst
    on ubuntu:
    apt-get install libxtst6

    this should work

    note: /opt/zimbra/java is a link, to /opt/zimbra/jdk1.6.0_16 in my place
    better use this link, so after upgrade zimbra it will stay working.

  6. #516
    BarthezZ Guest

    Default

    Damn, just can't seem to get it working again :X I have no idea what i did wrong.

    Server:
    - email.$me - Zimbra Release 6.0.2_GA_1912.DEBIAN4.0 DEBIAN4.0 FOSS edition.
    - sync.$me - Funambol 8.0.2, ZimbraConnector from sourceforge (0.6.00)

    The errors I find in my outlook-client.log:
    23:36:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Reading response...
    23:36:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Content-length: 249
    23:36:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Receiving data of size 249...
    23:36:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Finished receiving data of size 249.
    23:36:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Response read:
    <HTML>
    <HEAD>
    <META content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv=Content-Type>
    <META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0;URL=/funambol">
    <META HTTP-EQUIV="cache-control" CONTENT="no-cache">
    <META HTTP_EQUIV="pragma" CONTENT="no-cache">
    </HEAD>

    </HTML>
    23:36:10 GMT +1:00 [ERROR] - Server Failure: server returned error code -1
    23:36:10 GMT +1:00 [DEBUG] - ---------------------- END (mode "none") ----------------------
    23:36:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Error occurred in sync: code 3 = Server Failure: server returned error code -1
    23:36:10 GMT +1:00 [ERROR] - Error in syncing: Server Failure: server returned error code -1
    23:36:10 GMT +1:00 [INFO] -
    Anyone has any clue what to do?
    I already straightened up the java versions etcetera... Out of clue


    ---------------------------------------------------------------------

    Little update

    I reinstalled my old funambol 7.0X version and got syncing quite working. I tested with outlook (which is my backup) and strangely enough not everything seems to sync... Keep you updated if I find out new info
    Last edited by BarthezZ; 11-02-2009 at 08:38 AM.

  7. #517
    Join Date
    May 2008
    Location
    Molfetta (BA)
    Posts
    12
    Rep Power
    7

    Default error code -1

    Hi all,
    we have follow every tips to install Funambol with Zimbra but we have the error in the title (log of funambol Outlook client ..)

    Our installation is:

    Zimbra 6.0.2 FOSS installed on Centos 5.3
    Funambol 8.0.2
    ZimbraConnector 6.0.0

    Same error is present on this kind of configuration:
    Zimbra 5.0.18 FOSS installed on Centos 5.3
    Funambol 8.0.1
    ZimbraConnector 5.0.2

    The entire log of Outlook client is:

    ================================================== ==========
    ================ SYNCHRONIZATION REPORT ================
    ================================================== ==========

    SYNCHRONIZATION COMPLETED WITH ERRORS
    -------------------------------------
    Last error message = "Server Failure: server returned error code -1"
    Last error code = -1

    Contacts:
    ---------
    Sync completed successfully!
    Sync type: slow (requested by Server)

    | on Client | on Server
    --------|-----------|----------
    New | 0/ 0 | 0/ 0
    Updated | 0/ 0 | 0/ 0
    Deleted | 0/ 0 | 0/ 0


    Calendar:
    ---------
    Not synced.

    Tasks:
    ------
    Not synced.

    Notes:
    ------
    Not synced.


    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Saving configuration to winRegistry
    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Writing configuration settings to the management tree
    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Closing Outlook...
    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Deleting ClientApplication instance
    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Detaching IMAPIUtils object...
    18:20:10 GMT +1:00 [INFO] - Outlook session closed successfully.
    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Closing COM library...
    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Releasing sync-mutex...
    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Sync-mutex released - closing handle.
    18:20:10 GMT +1:00 [DEBUG] - Delete SyncSources...
    18:20:10 GMT +1:00 [INFO] - Syncronization process completed with errors (code = -1).

    __________________________________________________ __--


    Thanks in advance

    Domenico Marino

  8. #518
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    32
    Rep Power
    6

    Default Now for FunambolAdmin

    Thanks Thomi (above).that's worked fine for me.

    My next issue is that I am not clear what should actually be present in the ZimbraConnector config for cal,event etc. In the funamboladmin tool I have set them thus (for example):
    cal
    cal
    http://my.server.org:8080/service/soap

    Should it be http://my.server.org:8080/funambol/ds, is 8080 the correct port? Should scal, scard and stask use https://my.server.org:8443/... etc? Can someone give me an actual letter-for-letter description of their funamboladmin CalendarSynchSource (etc.) config?

    (I removed the port number from the http line and now get this error:
    "Server Failure: server returned error code 511"
    when I check the sync log.)

    I am receiving an Outlook Sync error that the remote name is wrong, so I'm assuming it is the connector configuration that's at fault. I'm about to have to reinstall exchange unless I can crack this problem in the next 48 hours :-( because our folk must be able to sync their phones/PDAs with their existing software etc. I can't get anything to sync with zimbra and even the zimbra calendars keep disappearing for no reason and won't return until I reboot zimbra. Helppp!
    Last edited by rev.derek; 11-04-2009 at 04:27 PM.

  9. #519
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    St Pete FL USA
    Posts
    392
    Rep Power
    7

    Default Welcome me to the club.

    Latest F and ZFC: 8.0.2 and 0.6.00 resp.

    My Zimbra is 5.0.18, with a 6.0.2 upgrade planned in the next month.

    I followed the current set of instructions on the wiki, and install-modules failed as so:

    Code:
    [root@benjamin bin]# ./install-modules
         [echo] Funambol Data Synchronization Server will be installed on the Tomcat 6.0.x application server
         [echo] Undeploying funambol...
         [echo] Pre installation for modules content-provider-8.0.1,email-connector-8.0.1,foundation-8.0.2,phones-support-8.0.2,webdemo-8.0.1,ZimbraConnector
         [echo] content-provider-8.0.1 pre-installation...
         [echo] content-provider-8.0.1 pre-installation successfully completed
         [echo] email-connector-8.0.1 pre-installation...
         [echo] email-connector-8.0.1 pre-installation successfully completed
         [echo] foundation-8.0.2 pre-installation...
         [echo] foundation-8.0.2 pre-installation successfully completed
         [echo] phones-support-8.0.2 pre-installation...
         [echo] phones-support-8.0.2 pre-installation successfully completed
         [echo] webdemo-8.0.1 pre-installation...
         [echo] webdemo-8.0.1 pre-installation successfully completed
         [echo] ZimbraConnector pre-installation...
         [echo] ZimbraConnector pre-installation successfully completed
    
         [echo] Copying configuration files
    
         [echo] Post installation for modules content-provider-8.0.1,email-connector-8.0.1,foundation-8.0.2,phones-support-8.0.2,webdemo-8.0.1,ZimbraConnector
         [echo] has.install: true
         [echo] Starting custom installation...
         [echo] Install Funambol Content Provider on Tomcat (/appl/funambol/Funambol/ds-server/output/content-provider-8.0.1)
         [echo] Funambol home: (/appl/funambol/Funambol/ds-server)
         [echo] Content Provider installation successfully completed
         [echo] content-provider-8.0.1 installation...
         [echo] Database installation for module content-provider-8.0.1 on hypersonic (/appl/funambol/Funambol/ds-server)
    
      [iterate] The Funambol Data Synchronization Server installation program can now create
      [iterate] the database required by the module content-provider-8.0.1 (if any is needed).
      [iterate] You can skip this step if you have already a valid database created
      [iterate] or the module does not require a database.
    
      [iterate] If you choose 'y' your existing data will be deleted.
    
      [iterate] Do you want to recreate the database?
      [iterate]               (y,n)
    y
         [echo] content-provider-8.0.1 installation successfully completed
         [echo] has.install: ${has.install}
         [echo] email-connector-8.0.1 installation...
         [echo] Deploying deploy.wsdd...
         [echo] Database installation for module email-connector-8.0.1 on hypersonic (/appl/funambol/Funambol/ds-server)
    
      [iterate] The Funambol Data Synchronization Server installation program can now create
      [iterate] the database required by the module email-connector-8.0.1 (if any is needed).
      [iterate] You can skip this step if you have already a valid database created
      [iterate] or the module does not require a database.
    
      [iterate] If you choose 'y' your existing data will be deleted.
    
      [iterate] Do you want to recreate the database?
      [iterate]               (y,n)
    y
    
    BUILD FAILED
    /appl/funambol/Funambol/ds-server/install/install.xml:238: The following error occurred while executing this line:
    /appl/funambol/Funambol/ds-server/install/install-modules.xml:115: The following error occurred while executing this line:
    /appl/funambol/Funambol/ds-server/install/install-modules.xml:163: The following error occurred while executing this line:
    /appl/funambol/Funambol/ds-server/install/install-modules.xml:235: The following error occurred while executing this line:
    /appl/funambol/Funambol/ds-server/install/install-modules.xml:279: The following error occurred while executing this line:
    /appl/funambol/Funambol/ds-server/install/install-modules.xml:353: java.sql.SQLException: socket creation error
    
    Total time: 36 seconds
    Any pointers?

    Our Zimbra has been running pretty decently, this is a first time install of Funambol.
    Jay R. Ashworth - ZCS 6.0.9CE/CentOS5 - St Pete FL US - Music - Blog - Photography - IANAL - IAAMA
    Try to Ask Questions The Smart Way -- you'll get better answers.

    Put your product and version in your profile/signature - All opinions strictly my own, even though I have an employer these days.
    If you [SOLVE] something, please tell everyone how for the archives
    And, please... read what people write, and answer the questions they asked, not the ones they didn't.

  10. #520
    BarthezZ Guest

    Default

    Start funambol before running the install-modules command. That should fix the error.

    I'm still having trouble syncing. The Zimbra module I used seems to be missing some functions (full date y/n if i remember correctly).

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 08-25-2010, 02:37 AM
  2. Outlook Connector and Xerox Docushare Outlook Client
    By Gerry in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 0
    Last Post: 03-17-2009, 08:53 PM
  3. Calendar sync issue of Zimbra with Outlook
    By rajivnair in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 3
    Last Post: 04-14-2008, 08:16 PM
  4. Sync delays in outlook connector
    By jonnyRo in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 3
    Last Post: 06-23-2006, 08:23 AM
  5. Migration Client causing Outlook Problems
    By jonfehringer in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 10-04-2005, 10:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •