Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Sync problem on Win 7 64bit

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Sync problem on Win 7 64bit

    Hi, after I changed my system from Vista 32bit to Windows 7 64bit with Outlook 2007 SP2 there are many problems related to a correct sync of all messages and changes.

    As a main problem the sync of deletion requests fails. I checked the outlook connector log and found the following:


    Request:
    POST /service/soap/MsgActionRequest HTTP/1.1
    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Header><context xmlns="urn:zimbra"><userAgent name="ZimbraConnectorForOutlook" version="5.0.3064.18"/><nonotify/><noqualify/><account by="id">5fe7ae20-6897-4777-919d-bf9c677feb38</account><authToken>here the authtoken (was removed manually)</authToken><nosession/></context></soap:Header><soap:Body><MsgActionRequest xmlns="urn:zimbraMail"><action id="198027" op="move" l="-2147221233"/></MsgActionRequest></soap:Body></soap:Envelope>

    Response:
    HTTP/1.1 500 Internal Server Error
    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Header><context xmlns="urn:zimbra"><change token="424531"/></context></soap:Header><soap:Body><soap:Fault><soap:Code><soa p:Value>soap:Sender</soap:Value></soap:Code><soap:Reason><soap:Text>no such folder id: -2147221233</soap:Text></soap:Reason><soapetail><Error xmlns="urn:zimbra"><Code>mail.NO_SUCH_FOLDER</Code><Trace>btpool0-8551:1268265348947:3e07670a2449b1b2</Trace><a t="IID" n="itemId">-2147221233</a></Error></soapetail></soap:Fault></soap:Body></soap:Envelope>

    As far as I understand the op="move" requires the message to move to the folder which is specified by id (l="-2147221233"). That id looks really strange.

    The same problem exists if I delete folders using the web client. These changes won't sync to Outlook.

    Moving messages between inbox and folders which I have created by myself (vs. common "system" folders like trash) works without problems. So there seems to be a big problem syncing common folders to Outlook.

    Did anyone experience a similar problem and more important does anyone know how this can get fixed?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    11

    Default

    -2147221233 is a MAPI error saying "not found". You also got NO_SUCH_FOLDER. What folder are you trying to access? Perhaps the mapping is messed up. You could try deleting the .idm file and trying again. Or of course, creating a new profile, and re-initial-syncing. That would probably work, but I know it's a pain.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    thanks for the info! Unfortunately deleting .idm file or creating a new outlook email profile did not solve this problem. I reinstalled outlook but the error was not fixed.

    This folder mismatch appears only if I try to delete a message (i.e. trash folder is not in sync). It does not appear if I move a message within my own created folders.

    At least I found that it is not related to Win 7 64 as the sync works for another zimbra account on another Win 7 64 system.

    Can you give me a hint how I could fix these wrong MAPI folder settings?

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    ok, I found the solution.

    Problem was that one of my clients (Windows Mail, Outlook, Outlook Mobile) created another folder "Papierkorb" (i.e. trash, but I use the German version of Zimbra) in my account on root level. So there were two folders with the same Name on the same level which caused confusion in Outlook after a new sync.

    I deleted the second "Papierkorb" folder and everything works perfect.

Similar Threads

  1. Sync problem with Zimbra 5.0.18 and Funambol
    By joschi in forum Zimbra Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 09-04-2009, 05:20 AM
  2. Hangs on "Loading" screen
    By gbr in forum General Questions
    Replies: 16
    Last Post: 06-19-2008, 02:01 PM
  3. Problem to sync EXDATE in iCal with SOAP request
    By JackyQiu in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2006, 01:21 PM
  4. Clock sync problem
    By dmarsden in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-06-2006, 03:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •