Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem sending mail from another account in Outlook

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    16
    Rep Power
    8

    Default Problem sending mail from another account in Outlook

    I've posted this elsewhere but need it highlighted as it might be a showstopper for us purchasing Zimbra. I have set up Outlook with the Outlook connector for Zimbra and now when I try to send mail from another account (imap in this case), Outlook is sending the mail to the Zimbra server instead of the smtp server in the imap account.

    I have set the imap account as the default mail account and when I create a new message it states that it will be sent by the imap account. As I have set up Zimbra so that external mail is not possible, the mail delivery fails with a message from the Zimbra server mta.

    Is it possible to send email via another mta as configured in another mail account or does the connector force all mail to be routed via the Zimbra server??

    Greg

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    86
    Rep Power
    9

    Default

    Other people have reported success using aZCOaccount and an IMAP account in the same profile. Search the forum. From what I remember, there were a couple of tricks:

    1. Create the ZCO account first.
    2. After creating the IMAP account, make the ZCO account the default for mail delivery(?).

    [Sorry, I'm at home on my Mac and my laptop with ZCO is at work. Can't check my suggestions]

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    16
    Rep Power
    8

    Default

    But I don't want ZCO as the default mail server. We are using our usual enterprise email system (there are no plans to change over all 40,000 odd users).

    Greg

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Australia
    Posts
    47
    Rep Power
    8

    Default

    I just tested this out on my Outlook. I have Zimbra and another Imap account setup under the same profile, which works fine for receiving and viewing email but i had not tried sending email from the other Imap account until now.

    I tried to send an email from the secondary imap server which has a different smtp server than the zimbra server and it still sends the email via Zimbra and does not change the from field etc.

    So basically the Zimbra connector seems to route all outgoing emails thru it. This could be a bug..

  5. #5
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    18
    Rep Power
    9

    Default

    There are a couple of related bugs to this ...

    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=7151
    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=6624

    Those really aren't the exact problem that you are posting, though. So, I opened:

    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=14111

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 03:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •