Results 1 to 6 of 6

Thread: treo 700wx up-to-date notifications

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default treo 700wx up-to-date notifications

    I have a treo that doesn't seem to do up to date notifications. It syncs ever so often on its own but doesn't always seem to sync as soon as it gets a new notification. The phone is set to sync messages as they arrive.

    Is this a feature that works properly in Zimbra or am I just experiencing a weird problem?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    It should work as long as your mobile carrier supports it. Zimbra server does support this feature.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default

    I to am experiencing similar issues, with both a Sprint PPC-6700 device and with a T-mobile MDA. In both cases, push is very sporadic. The PPC is running WM5, the MDA is running WM6.

    As a test of network availability, I installed an IMAP IDLE Client (flexmail), and configured it to the same account in the Zimbra server.

    I am able to receive the IMAP idle push reliably, with only slight intermittency (usually in elevators, etc...), but this is not an issue when stationary at my desk or home.

    With the Direct Push enabled, I seem to get bursts, and not always all of the messages that I have waiting in my inbox. The only way to clear this is to either configure the scheduled pulls, or to manually sync.

    We have tried this against several versions of Zimbra, and have seen no change. Since this account is primarily used for a support queue (5 minute reply required!), sporadic receipt is obviously not a good thing.

    Please let me know if I can provide any further details, as I too would like to have this reliable.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    OK that's an interesting observation. If IMAP IDLE can work then push should also work. There's probably a bug here then. We'll investigate. Thanks for the details on your experiment.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default

    I much appreciate the attention to this. Please let me know if there is anything I can contribute.

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  2. IMAP Sync and "received" date
    By Zenitram in forum Migration
    Replies: 34
    Last Post: 03-16-2007, 05:34 PM
  3. Replies: 29
    Last Post: 02-18-2007, 07:45 PM
  4. Date Received Is Incorrect in Web Interface
    By wowzimbra in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 05-18-2006, 04:08 AM
  5. Treo 700
    By coreASP in forum Users
    Replies: 0
    Last Post: 04-26-2006, 10:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •