Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 54

Thread: Windows Mobile 5 - HTML formatted message

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default Windows Mobile 5 - HTML formatted message

    Hi all

    I have been checking IMAP access with a WM5 PDA and I find that email sent in html format arriving in my Zimbra account can appear blank in the Mobile Outlook. Checking WM5 against HTML messages in Exchange and other imap accounts they come through OK in Mobile Outlook, just seems to be the ones from Zimbra that disappear. Using OSS 3 - 160build.

    2003se edition was fine and receives those same HTML messages fine from Zimbra, however something odd is happening with the combination Zimbra+WM5...

    Any ideas? Will make a difference to many if email ends up arriving emtpy on when on the road! ;-)

    Kevin

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Can you post some example messages. I've seen this too on my PDA but in most cases they are not Zimbra generated mail. If you have some Zimbra generated mail or a way to replicate it please post that to bugzilla.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default Any time

    Hi Kevin

    Anytime I send a message from Zimbra mail client in HTML the PDA cant see it. Even if it is just test formatting!

    Same message sent via exchange 5.5 or 2K3 it is received fin by WM5.

    Anything else useful I can post here or in Bugzilla? Nothing looks unusual particularly - see below:

    HTML message carries:

    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/alternative;
    boundary="----=_Part_3_22764575.1142872432256"
    X-Virus-Scanned: amavisd-new at
    X-Spam-Status: No, score=-3.816 tagged_above=-10 required=6.6 autolearn=ham
    tests=[ALL_TRUSTED=-1.8, AWL=0.582, BAYES_00=-2.599, HTML_MESSAGE=0.001]
    X-Spam-Score: -3.816
    X-Spam-Level:

    ------=_Part_3_22764575.1142872432256
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8
    Content-Transfer-Encoding: 7bit


    Testing simple HTML meesage


    From a Zimbra account back to the originator with no other mail system involved.

    And CC'd to Exchange 5.5 account

    ------=_Part_3_22764575.1142872432256
    Content-Type: text/html; charset=utf-8
    Content-Transfer-Encoding: 7bit

    <div style='font-family:Times New Roman, Times, serif;font-size:12pt;color:#000000;'><div style="font-family: Times New Roman,Times,serif; font-size: 12pt; color: rgb(0, 0, 0);"><span style="font-family: Arial,Helvetica,sans-serif; font-weight: bold;">Testing simple HTML meesage</span><br><div style="font-family: Times New Roman,Times,serif; font-size: 12pt; color: rgb(0, 0, 0);"><span style="font-family: Arial,Helvetica,sans-serif; font-weight: bold;"><br>From a Zimbra account back to the originator with no other mail system involved.<br><br>And CC'd to Exchange 5.5 account<br></span></div></div>
    ------=_Part_3_22764575.1142872432256--

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Can you post the message from Zimbra and a working example from Exchange both as attachments to the bug. This way they are not mangled by bugzilla and we get the full message mime to test with.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default Done!

    Bug report 6582

    Let me know if there is anything else I can do.

    kevin

  6. #6
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    27
    Rep Power
    9

    Default

    I have seen this as well. It seems to affect any multipart mime message. Even on messages with no html content... i.e. text body with text attachement, the message body is never displayed on wm5. the attachement can be seen by clicking the attachement but body is missing. I've traced the only thing that zimbra seems to do is removing the Content-Length: and Lines: headers. Perhaps WM5 depends on these.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Yep the WM5 IMAP client seems to barf on any multi-part message. In the next release we'll have a /wm modifier you can add to your username in the IMAP client. This will convert the message to a single part for display on the WM5 devices. Seems to work pretty well from my testing.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Eddie - the official release will be out shortly. I recommend you just wait for it.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    27
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks Kevin. I'll do that. Is 3.2 going to be named to 4.0? Or did I misunderstand what I read you your site. Thanks.

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by eddie
    I'll do that. Is 3.2 going to be named to 4.0? Or did I misunderstand what I read you your site. Thanks.
    No, you didn't misunderstand.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. .53 Will Not "Launch" in FF 2.0.0.6
    By jhoelz in forum Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-04-2007, 10:01 PM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  3. Mobile Push, Windows Mobile 5.0
    By Keran in forum Zimbra Mobile
    Replies: 4
    Last Post: 03-13-2007, 07:19 PM
  4. zimbra mobile and deleting a message
    By phingers in forum Zimbra Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 02-06-2007, 02:26 PM
  5. zimbra HTML mail show up blank in Windows Mobile 5
    By jasonferrara in forum Zimbra Mobile
    Replies: 5
    Last Post: 06-01-2006, 04:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •