Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 105

Thread: Google Android and Zimbra

  1. #21
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    openhagen
    Posts
    81
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by pmx View Post
    I cant speak for Lithorus, and don't know what rom version he is running, but I can confirm my HTC Hero (nordic ver) mostly works with Zimbra via the ActiveSync profile. When I say mostly I mean everything including address book, calendar and push mail is working -- apart from actually sending mail, which is kindof sucks. The mail get stuck in what seems to be a local folder called "Out" and never gets sent. On the server in sync.log it throws java.io.IOException: Unknown encoding: utf-8
    I've tested against both zcs 5.0.18 and 6.0.0
    You're right. I never got to sending emails on the phone (also nordic version btw.) but stuff like invitations works though, so I assumed that sending email would also.

  2. #22
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Norway
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default

    Ok, guess we are in the same båt, so to speak.

    FYI, the 6.0.1 upgrade did not fix this issue but their support promised us: "Support for the HTC Magic and onwards which use activesync software by HTC is only planned from ZCS 6.0.2."

    ... let's hope 6.0.1 is not too long-lived

    While I'm waiting I've setup a second mail profile configured as IMAP (against the same zimbra acc) -- then I just have to remember changing outgoing profile when replying/sending mail. Not pretty, but works..

  3. #23
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    openhagen
    Posts
    81
    Rep Power
    7

    Default

    The bug report got resolved with "WORKSFORME"
    Bug 38854 – Support for HTC Magic (Running Android OS with ActiveSync support)

    Just tested it with the new Hero (Nordic) firmware and still not able to send email.

  4. #24
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by lithorus View Post
    The bug report got resolved with "WORKSFORME"
    Bug 38854 – Support for HTC Magic (Running Android OS with ActiveSync support)

    Just tested it with the new Hero (Nordic) firmware and still not able to send email.
    Please be careful. On HTC Magic there was a Firmware Bug, which - according to a friend of mine - had been solved at Firmeware 2.17.401.2. Anyone using a HTC Magic, do the upgrade. Bug 38854 is solved!

    On HTC Hero, Activesync worked out of the box, but sending mails fails. pmx, I think you should file a new bug for this issue, since you seem to have the most details about this and according to you, this is not a firmware bug by HTC.

  5. #25
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    openhagen
    Posts
    81
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by ylz View Post
    Please be careful. On HTC Magic there was a Firmware Bug, which - according to a friend of mine - had been solved at Firmeware 2.17.401.2. Anyone using a HTC Magic, do the upgrade. Bug 38854 is solved!

    On HTC Hero, Activesync worked out of the box, but sending mails fails. pmx, I think you should file a new bug for this issue, since you seem to have the most details about this and according to you, this is not a firmware bug by HTC.
    You're right. It does seem to be different from the bug already filed. Will see if I can collect logs and file a new one.

    Edit:
    Submitted now : Bug 41145 – Support for HTC Hero (Running Android OS with ActiveSync support)
    Last edited by lithorus; 09-19-2009 at 09:17 AM.

  6. #26
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default

    Thank you for filing the bug. I will add more details later on and vote for it. I got the same effect

  7. #27
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    openhagen
    Posts
    81
    Rep Power
    7

    Default

    Seems to be a bug in HTC's mail client. (or just "standard" MS stuff)

    utf-8 doesn't seem to be a valid Content-Transfer-Encoding parameter according to the standard.

    5. The Content-Transfer-Encoding Header Field

  8. #28
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default

    There is another unlucky typo:
    Content-Type: text/plain;
    charset= utf-8
    You realise the space after the equal sign?

    But you are right, this bug report belongs to HTC not to Zimbra.

  9. #29
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    openhagen
    Posts
    81
    Rep Power
    7

    Default

    However I think it's better that Zimbra contacts HTC. Otherwise they will just say "it works with exchange".

    Or make it work with buggy clients.

  10. #30
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default

    It really works with egg-changers? I do not have one handy to test.

Similar Threads

  1. Android?
    By JoshuaPrismon in forum ZimbraME (J2ME Client)
    Replies: 1
    Last Post: 09-19-2008, 11:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •